fbpx
hello.nl@kalibra.nl

Gasdetectie

Kalibra is geautoriseerd verkoop- en servicepunt van kwikdampmeters van Arizona Instruments (AZI). Alle services omtrent kalibraties en reparaties van de kwikdampmeters, worden vanuit het eigen Kalibra laboratorium in Roden uitgevoerd. Ook voor de verhuur en de aanschaf van kwikdampmeters kunt u bij ons terecht!

Waar worden kwikdampmeters gebruikt?

Kwik en kwikverbindingen zijn stoffen die zeer slecht voor de gezondheid zijn. Bij bedrijven in de olie-, gas- en chemische industrie kunnen kwik of kwikverbindingen aanwezig zijn als onderdeel van het proces. Hiernaast zijn deze stoffen bijvoorbeeld  te vinden bij laboratoria, ziekenhuizen of afvalverwerkings- en waterzuiveringsbedrijven. Binnen dit soort bedrijven worden kwikdampmeters gebruikt om bronnen van kwik te herkennen, zodat de stof kan worden opgeruimd en/of eventuele lekken kunnen worden hersteld.Kalibratie en reparatie kwikdampmeters.

Kwikdampmeters dienen jaarlijks gekalibreerd te worden, om de betrouwbare werking te kunnen garanderen. Mocht uw kwikdampmeter beschadigd zijn, verzorgt Kalibra de reparatie ook voor u.

De volgende kwikdampmeters kunnen door ons worden gekalibreerd en/of gerepareerd:

  • Jerome 431
  • Jerome J405
  • Jerome J505
Vraag offerte aan

Kalibra is branchegericht

De manier waarop Kalibra te werk gaat is branchegericht. Ieder branche is anders en vraagt om een andere aanpak. Klik hieronder op uw branche voor meer informatie.

Voedingsindustrie

Bij het produceren van voedingsproducten staat kwaliteit voorop. Welke producten u ook produceert, voedselveiligheid is altijd van groot belang.

Zorg

Wilt u controleren of de ruimtes en apparatuur van uw zorginstelling voldoen aan de kwaliteitseisen? Kalibra kalibreert en valideert de kritische meetmiddelen en meetprocessen in ziekenhuizen.

(Bio)Farmacie

Ontwikkelt of produceert u (nieuwe) medicijnen? Dan spelen nauwkeurigheid en omgevingscondities van de meetresultaten een grote rol voor de betrouwbaarheid van het eindproduct.

Laboratoria

De kwaliteit van analyses in het laboratorium wordt bepaald door de betrouwbaarheid van metingen en uitvoering van analyseprocessen. Kalibra kalibreert meetapparatuur en valideert (meet)processen.

Proces- en petrochemie

Kalibra helpt u met de kwaliteits- en veiligheidsborging van uw installaties en meetinstrumenten volgens uw bedrijfseigen regels en geldende regelgeving.

Koeltechniek

De kwaliteit van meetapparatuur en gereedschappen bij het onderhoud en reparaties van koelinstallaties is essentieel om de onderhoudsstatus van de installatie te waarborgen.

Energie

Kalibra heeft veel ervaring met kalibraties en inspecties tijdens productiestops in de energiesector. Wij bieden totaaloplossingen voor veiligheid, kwaliteit en efficiëntie.

Beton centrales

De kwaliteit van beton wordt bepaald door de samenstelling van het product uit de verschillende grondstoffen. Bij de samenstelling van beton is een juiste weging van de hoeveelheden grondstoffen dan ook essentieel.

Garages

Service en reparaties aan (vracht)auto’s veilig en betrouwbaar uitvoeren? Dan moet u kunnen vertrouwen op uw (meet)apparatuur en gereedschap.

Metaal en kunststof

Kwaliteit en veiligheid in de metaal- en kunststofindustrie luisteren uiterst nauw. Kalibra helpt u met de kwaliteits- en veiligheidsborging van uw installaties en meetinstrumenten.