fbpx
hello.nl@kalibra.nl

Onze organisatie

Kalibra richt zich op het verhogen van de betrouwbaarheid en de veiligheid van uw bedrijfsprocessen. Wij zijn altijd lokaal aanwezig met onze hoofdvestiging in Delft en nevenvestigingen door heel het land. Kalibra heeft circa 110 medewerkers, verdeeld over het land. Zij houden zich fulltime bezig met de kalibratie en validatie van uw meetinstrumenten en (proces)apparatuur. Tevens verzorgen wij ook keuringen, beheer, preventief onderhoud, justering en reparaties.

Facts and figures

Opgericht in

1989

Aantal medewerkers

110

Aantal kalibraties/certificeringen

150.000 per jaar

Lid van
Branchevereniging Fenelab

Aantal (contract)klanten

4.500

Onderdeel van Equans

Visie en missie

We leven in een 24-uurseconomie. Van producenten en dienstverleners wordt verwacht dat zij elk moment van de dag een betrouwbaar product kunnen leveren. Dit vraagt om een efficiënt en optimaal gestroomlijnd productieproces.
Kalibra helpt bedrijven met het verhogen van de betrouwbaarheid en veiligheid van hun bedrijfsprocessen. Dat doen we door kritische proces- parameters en meetmiddelen goed in te regelen. Het onderhoud aan installaties voeren we slim en efficient uit, zodat uw productieproces zonder onnodige kosten en verstoringen gewoon door kan gaan, of slechts zo minimaal mogelijk wordt verstoord..

Meer weten? Bekijk onze diensten

Onze geschiedenis

Al bijna 30 jaar, sinds 1990, is Kalibra de organisatie voor al uw kalibraties, validaties en inspecties. Tevens zijn wij erkend door meerdere internationale instanties. Samen met onze 120 medewerkers voeren wij bovengenoemde zaken dagelijks uit. Onze specialisten zijn landelijk aanwezig, om bij u op locatie onze kennis in de praktijk te brengen. Daar zijn wij dan ook heel erg trots op!

Sinds 19 juni 2009 maken wij deel uit EQUANS. Wij blijven Kalibra zoals u ons kent: klantgericht en persoonlijk. Wij kennen de organisaties waar wij voor kalibreren, valideren en inspecteren door en door. Daarnaast zijn wij lid van de Branchevereniging voor kalibratie organisaties, genaamd Fenelab.

Logo For Farmers

For Farmers

For Farmers levert veevoeders en draagt zorg voor aflevering van de juiste hoeveelheid van haar producten aan haar klanten. Alle daarvoor te gebruiken weegwerktuigen worden periodiek door Kalibra gekalibreerd.

Voor uitvoering van deze werkzaamheden is het noodzakelijk dat het productieproces minimaal verstoord wordt; gebruik gemaakt wordt van faciliteiten die eigendom zijn van de aannemer en alle soorten weegwerktuigen, ongeacht merk, type en weegbereik, gekalibreerd worden. De werkzaamheden moeten worden uitgevoerd door een firma die deskundig is voor toepassing weegwerktuigen volgens de Metrologiewet. Kalibra biedt deze dienstverlening en is daarom door For Farmers geselecteerd als toeleverancier.

J. Middelhuis
Projectleider Engineering & projects

Logo Bovag

Bovag

BOVAG Ledenwinkel heeft Kalibra gekwalificeerd en geselecteerd voor kalibratie van meetmiddelen en inspectie arbeidsmiddelen, waaronder ook APK hefbruggen, voor leden die onderhoud aan auto’s verzorgen.

Behoefte vanuit de onderhoudswerkplaats is het op locatie kalibreren van de verschillende soorten meetmiddelen en inspecteren van arbeidsmiddelen. Kalibra levert deze kalibraties en inspecties op locatie met gebruikmaking van mobiele meetkamers. De werkzaamheden worden efficiënt uitgevoerd en bondig gerapporteerd in één certificaat. Voordeel voor de leden is het gemak van een door BOVAG Ledenwinkel.nl als deskundig en kwalitatief hoogstaand gekwalificeerd
toeleverancier en een aantrekkelijk tarief voor de dienstverlening.

H. Louwers
Directeur BOVAG Ledenwinkel.nl

Logo Philips

Philips

Mijn relatie met Kalibra bestaat al jaren. Niet alleen via mijn huidige, echter ook via mijn vorige werkgever, beide actief in de Life Science.

Een belangrijke motivatie is altijd geweest de aanwezige expertise op het gebied van kalibratie en validatie. Dat zit niet alleen in de kennis bij de gekwalificeerde mensen die de werkzaamheden uitvoeren, dat wordt organisatie breed uitgestraald.

Dat, gecombineerd met de overige professionaliteit van Kalibra, maakt het een betrouwbare leverancier van de service kalibratie en validatie.

Wij verheugen ons op de verdere samenwerking en daar waar mogelijk zullen we die verder intensiveren.

Nick van de Wouw
Manager Operations Philips

Logo Hak

HAK

HAK is Hollands tot in haar wortels. Bijna elke groente oogsten zij van Nederlandse bodem. Want wat vertrouwd is en van dichtbij komt, is lekkerder.

Kalibra heeft het grootste dienstenpakket voor kalibratie en validatie op locatie.

Wij voeren de volgende werkzaamheden uit:

Kalibreren

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Gereedschap keuren op locatie

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Visualisatie van luchtstroming

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Trainingen

Wij werken branchegericht

IJken

In de IJkwet (nu Metrologiewet) werd de inspectie van meetinstrumenten aangeduid met de term ijken: het vaststellen of het meetmiddel, meetsysteem of referentiemateriaal geheel voldoet aan geldende wettelijke voorschriften.

Valideren

Met het valideren van (bedrijfs-)processen leveren wij u het gedocumenteerde bewijs of kritische ruimten/apparatuur voldoen aan de internationale richtlijnen.

Valideren (medische) gassen

Op zoek naar een expert voor het valideren van (medische) gassen? Wij controleren of uw gassen voldoen aan de (inter-)nationale normen en richtlijnen. We bekijken of uw gassen voldoen aan alle criteria en doen aanbevelingen om te voldoen aan de geldende kwaliteitsnorm.

Inspectie

Inspectie in de metrologie betreft het toetsen of een meetinstrument aan de metrologische wetgeving voldoet.

Kalibratie meetmiddelen

Kalibra is expert op het gebied van verschillende soorten kalibraties. We kunnen u helpen met de kalibratie van uw meetinstrumenten. Zowel losse meetmiddelen kunnen gekalibreerd worden, als vast opgestelde meetmiddelen in het productieproces.

OK & CSA OKé

Patiënten komen in hun meest kwetsbare toestand in uw operatiekamer. Dat schept enorme verantwoordelijkheid. OK OKé is een aanpak voor technisch onderhoud en beheer in operatiekamers.

Detachering

Opgeleide en ervaren Kalibra medewerkers zijn voor korte of langere tijd op afroep beschikbaar. Zelfs enkele dagen per jaar is mogelijk en bent u vaak zelfs goedkoper uit.

Consultancy

Bij het uitvoeren van kalibraties en validaties kan onze consultancy u van dienst zijn als het gaat om advies en begeleiding.

Gasdetectie

Om zeker te zijn dat uw gasdetectoren goed werken is periodieke kalibratie en preventief onderhoud nodig. Naast de kalibratie en het preventieve onderhoud voeren wij ook reparaties uit. Uiteraard met behoud van garantie.

Onderhoud en beheer

Uw installaties moeten doen waar ze voor zijn aangeschaft. Kalibra verzorgt onderhoud en beheer van al uw materieel. Van gereedschap tot koelkast. Professioneel en praktisch.