Voedingsindustrie

Bij het produceren van voedingsproducten staat voedsel-veiligheid voorop. Door kalibratie van meetmiddelen wordt de juistheid van de middelen gecontroleerd en weet u zeker dat uw producten aan alle kwaliteits- en afvuleisen voldoen.

Ook u moet waarschijnlijk voldoen aan de eisen op het gebied van kalibraties, die zijn gesteld door de BRC, of die u door grote afnemers worden opgelegd. Met kalibraties en validaties bij bedrijven in de voedingsindustrie levert Kalibra een bijdrage om hier aan te voldoen.

 

Kalibra kalibreert voor de voedingsindustrie

Kalibra ondersteunt voedingsproducenten bij het vastleggen van de kritische parameters in het productieproces. We kalibreren alle meetpunten in uw productieproces die van invloed zijn op de kwaliteit en hoeveelheid van uw eindproduct.

Binnen de door u gestelde toleranties stellen we zo nodig de afwijkingen die buiten specificaties vallen bij. Hiermee toont u aan alle verantwoordelijkheid te hebben genomen voor dit deel van veiligheid van de voedselketen.

Kalibra heeft 100 eigen kalibratie technici in vaste dienst, komt met eigen gecertificeerde referentie apparatuur en levert een sluitende kalibratie rapportage, die sinds jaar en dag door alle certificerende instanties in de voedingsmiddelen industrie wordt geaccepteerd.

Voor de metingen die in het productieproces plaatsvinden worden afspraken gemaakt, waarbij het productieproces zo min mogelijk wordt verstoord. We komen zo veel mogelijk met locatie bekende kalibratie technici bij u, die snel en zelfstandig hun weg weten te vinden.

 

Vraag een offerte aan
voedingsindustrie kalibratie

Kalibra is een ervaren partner in de voedingsindustrie

Welke meetmiddelen kalibreren we voor de voedingsindustrie?

Voedingsproducenten zetten meerdere meetmiddelen in bij het productieproces van de voedingsmiddelenindustrie. Kalibra is ervaren in het kalibreren van meetmiddelen in de voedingsindustrie. Alle meetmiddelen in een proces die bijdragen aan de kwaliteit en of afvulgewicht van het product dienen periodiek te worden gekalibreerd. Vrijwel alle kalibraties worden bij u op locatie uitgevoerd.

Meetmiddelen die Kalibra in de voedingsindustrie kalibreert zijn onder andere:

  • Drukmeters
  • Thermometers
  • Luchtvochtigheidsmeters
  • Weegwerktuigen
  • Flowmeters
  • Elektrische meetmiddelen

Partners waar we trots op zijn

Wij werken o.a. voor

Geaccrediteerde versus niet geaccrediteerd

De eis om kalibraties en validaties geaccrediteerd uit te laten voeren, is in de voedingsindustrie nog niet altijd van toepassing. Geaccrediteerde kalibratie- en validatiewerkzaamheden zorgen echter wel voor meer zekerheid.

Daarmee garanderen we:

  • Aantoonbaar herleidbare, gekalibreerde referenties
  • Een methode die is vastgelegd in een procedure

 

Hoe kan Kalibra u helpen?

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van geaccrediteerde kalibraties in de voedingsindustrie. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025.

Heeft u vragen of bent u op zoek naar een gedegen advies? Neem dan contact op met één van onze adviseurs via de telefoon, stel uw vraag via ons contactformulier of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Accreditatie

Diensten

Kalibra specialiseert zich in kalibraties en validatie. Daarnaast verzorgen wij ook inspecties en metrologische keuringen. Wat wij doen:

Kalibreren

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Valideren

Met het valideren van (bedrijfs-)processen leveren wij u het gedocumenteerde bewijs of kritische ruimten/apparatuur voldoen aan de internationale richtlijnen.

Inspectie

Inspectie in de metrologie betreft het toetsen of een meetinstrument aan de metrologische wetgeving voldoet.

Kalibratie meetmiddelen

Kalibra is expert op het gebied van verschillende soorten kalibraties. Zowel losse meetapparatuur kan gekalibreerd worden, als vast opgestelde meetapparatuur in het productieproces.

OK & CSA OKé

Patiënten komen in hun meest kwetsbare toestand in uw operatiekamer. Dat schept enorme verantwoordelijkheid. OK OKé is een aanpak voor technisch onderhoud en beheer in operatiekamers.

Detachering

Opgeleide en ervaren Kalibra medewerkers zijn voor korte of langere tijd op afroep beschikbaar. Zelfs enkele dagen per jaar is mogelijk en bent u vaak zelfs goedkoper uit.

Consultancy

Bij het uitvoeren van kalibraties en validaties kan onze consultancy u van dienst zijn als het gaat om advies en begeleiding.

Gasdetectie

Kalibra is geautoriseerd verkoop- en servicepunt van kwikdampmeters van Arizona Instruments (AZI). Ook voor de verhuur en de aanschaf van kwikdampmeters kunt u bij ons terecht.

Onderhoud en beheer

Uw installaties moeten doen waar ze voor zijn aangeschaft. Kalibra verzorgt onderhoud en beheer van al uw materieel. Van gereedschap tot koelkast. Professioneel en praktisch.