fbpx
hello.nl@kalibra.nl

Kalibreren en valideren in de voedingsindustrie: Zorg ervoor dat uw producten aan alle kwaliteits- en afvuleisen voldoen

Offerte aanvragen

Vragen? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op

Bij het produceren van voedingsproducten staat voedsel-veiligheid voorop. Door kalibratie van meetmiddelen wordt de juistheid van de middelen gecontroleerd en weet u zeker dat uw producten aan alle kwaliteits- en afvuleisen voldoen.

Ook u moet waarschijnlijk voldoen aan de eisen op het gebied van kalibraties, die worden gesteld door toezichthouders, certificerende instanties of grote afnemers. Met kalibraties bij bedrijven in de voedingsindustrie levert Kalibra een bijdrage om hier aan te voldoen.

Kalibra kalibreert voor de voedingsindustrie

Kalibra ondersteunt voedingsproducenten bij het vastleggen van de kritische parameters in het productieproces. We kalibreren alle meetpunten in uw productieproces die van invloed zijn op de kwaliteit en hoeveelheid van uw eindproduct. Binnen de door u gestelde toleranties stellen we zo nodig de afwijkingen die buiten specificaties vallen bij. Hiermee toont u aan alle verantwoordelijkheid te hebben genomen voor dit deel van veiligheid van de voedselketen.

We realiseren ons dat de voedingsmiddelenindustrie, met haar specifieke kenmerken, om een eigen aanpak vraagt:

 • normen, zoals: FSSC 22000; BRC; IFS; HACCP; GMP; Beter Leven (vlees industrie);
 • warenwet / Europese wetgeving, waar de NVWA op toeziet;
 • kwaliteitsborging conform ISO 9001;
 • grote afnemers met hun specifieke eisen;
 • juiste hoeveelheden, conform de Metrologische regelgeving.

Kalibra heeft 100 eigen kalibratie technici in vaste dienst, komt met eigen gecertificeerde referentie apparatuur en levert een sluitende kalibratie rapportage, die sinds jaar en dag door alle certificerende instanties in de voedingsmiddelen industrie wordt geaccepteerd. Voor de metingen die in het productieproces plaatsvinden worden afspraken gemaakt, waarbij het productieproces zo min mogelijk wordt verstoord. We komen zo veel mogelijk met locatie bekende kalibratie technici bij u, die snel en zelfstandig hun weg weten te vinden.

Productiestop in de voedingsindustrie

Maakt uw organisatie gebruik van een productiestop? Wij begrijpen als geen ander dat tijd, omzet en beschikbaarheid van uw installaties van cruciaal belang zijn voor uw organisatie. Daarom is een rustige periode voor uw organisatie hét moment om kalibraties uit te voeren. Wij bieden efficiënte en doeltreffende kalibratie services die naadloos aansluiten op uw planning. Benieuwd naar onze werkwijze?

voedingsindustrie kalibratie

Kalibra is een ervaren partner in de voedingsindustrie

Welke meetmiddelen kalibreren we voor de voedingsindustrie?

Voedingsproducenten zetten meerdere meetmiddelen in bij het productieproces van de voedingsmiddelenindustrie. Kalibra is ervaren in het kalibreren van meetmiddelen in de voedingsindustrie. Alle meetmiddelen in een proces die bijdragen aan de kwaliteit en of afvulgewicht van het product dienen periodiek te worden gekalibreerd. Vrijwel alle kalibraties worden bij u op locatie uitgevoerd.

Meetmiddelen die Kalibra in de voedingsindustrie kalibreert zijn onder andere:

Partners waar we trots op zijn

Wij werken o.a. voor

Logo For Farmers
Logo Hak
Logo Unilever

Uitvoering werkzaamheden

Kalibra is volledig vertrouwd met uw branche. Kennis en ervaring in specifiek uw segment uit de voedingsmiddelenindustrie is een waarborg voor een dienstverlening die naadloos aansluit op uw behoefte. Uitstekende service, optimale kwaliteit, minimale verstoring van uw productieproces en continuïteit staan voorop bij alle medewerkers van Kalibra.

 • Kalibra kan u van dienst zijn bij het vaststellen van wat wel/niet moet worden gekalibreerd en tegen welke specificaties;
 • kalibraties worden uitgevoerd volgens (inter-)nationaal erkende procedures van Kalibra, met gebruikmaking van eigen aantoonbaar herleidbare referentie apparatuur en door gekwalificeerde Kalibra medewerkers;
 • meetresultaten worden getoetst aan gestelde toleranties. Meetinstrumenten met afwijking worden gejusteerd.
  Ons motto: geen openstaande punten achterlaten en alles binnen specificaties, zodat u er weer een jaar tegen kunt;
 • afgifte kalibratie certificaten met rapportage van de resultaten, in overeenstemming met algemeen geldende normen, waarmee u aantoonbaar voldoet aan de voor u van toepassing zijnde normen. Certificaten zijn zowel schriftelijk als in digitale rapportage vorm (via een portal) beschikbaar;
 • te kalibreren meetapparatuur is veelal ingebouwd in het productieproces. In dat geval kan de gehele meetkring worden gekalibreerd, wat een efficiënte en betrouwbare werkwijze is, met een minimale invloed op het productieproces;
 • ten behoeve van de dienstverlening wordt een relatiebeheerder aangesteld. Deze medewerker is aanspreekpersoon voor alle aspecten ten aanzien van planning, uitvoering en administratieve afhandeling, waardoor u altijd één aanspreekpunt heeft;
 • werkzaamheden worden periodiek uitgevoerd, volgens de door u op te geven periodiciteit. Kalibra bewaakt de tijdige uitvoering van de werkzaamheden;
 • Kalibra tracht bij periodieke uitvoering dezelfde medewerkers in te zetten; die locatie bekend zijn.

Kwaliteitsborging

Onze dienstverlening biedt u erkende kwaliteit. Ons kwaliteitssysteem voldoet aan internationale normen en is door erkende instanties geaccrediteerd en/of gecertificeerd. Met onze certificering voldoen uw instrumenten aan alle eisen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en regelgeving. Accreditaties en/of erkenningen zijn:

 • ISO 17025 accreditatie voor kwaliteitsborging, gelijkwaardig met de norm ISO 9001 en aangevuld met technische eisen ten aanzien van de uitvoering van kalibratiewerkzaamheden;
 • VCA-Erkenning veilig uitvoeren van werkzaamheden op locatie;
 • technici van Kalibra zijn opgeleid voor het werken volgens GMP eisen.

Geaccrediteerde versus niet geaccrediteerd

De eis om kalibraties en validaties geaccrediteerd uit te laten voeren, is in de voedingsindustrie nog niet altijd van toepassing. Geaccrediteerde kalibratie- en validatie werkzaamheden zorgen echter wel voor meer zekerheid.

Daarmee garanderen we:

 • Aantoonbaar herleidbare, gekalibreerde referenties
 • Een methode die is vastgelegd in een procedure

Uw voordeel op een rij, bij de aanpak van Kalibra

 • één toeleverancier voor kalibratie van alle typen meetinstrumenten;
 • één aanspreekpunt;
 • erkende kwaliteit van kalibraties;
 • tijdige en efficiënte uitvoering van werkzaamheden;
 • mogelijkheid van online certificaten;
 • 30 jaar ervaring in de voedingsmiddelenindustrie;
 • jaarlijks inzetten van dezelfde medewerkers bij u op locatie.

Vrijblijvend consult

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van geaccrediteerde kalibraties in de voedingsindustrie. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025.

Door de grote ervaring van Kalibra op het gebied van kalibraties zijn wij in staat om uw kalibratieproces te optimaliseren. Hierdoor werkt u niet alleen aan kwaliteitsverhoging maar kunt u wellicht ook nog in kosten besparen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vaststellen van herkalibratietermijnen, afstellen van apparatuur en onderscheid maken in kwaliteit kritische en niet kwaliteit kritische meetmiddelen.

Wilt u weten hoeveel wij samen met u kunnen bereiken? Vraag vrijblijvend een consult aan met een van onze specialisten.

Heeft u andere vragen of bent u op zoek naar een gedegen advies? Neem dan contact op met Koen van Doorn via de telefoon (+31654224259), mail of stel uw vraag via ons contactformulier.

Accreditatie

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Martijn Rienks

Diensten

Kalibra specialiseert zich in kalibraties en validatie. Daarnaast verzorgen wij ook inspecties en metrologische keuringen. Wat wij doen:

Kalibreren

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Gereedschap keuren op locatie

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Visualisatie van luchtstroming

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Trainingen

Wij werken branchegericht

IJken

In de IJkwet (nu Metrologiewet) werd de inspectie van meetinstrumenten aangeduid met de term ijken: het vaststellen of het meetmiddel, meetsysteem of referentiemateriaal geheel voldoet aan geldende wettelijke voorschriften.

Valideren

Met het valideren van (bedrijfs-)processen leveren wij u het gedocumenteerde bewijs of kritische ruimten/apparatuur voldoen aan de internationale richtlijnen.

Valideren (medische) gassen

Op zoek naar een expert voor het valideren van (medische) gassen? Wij controleren of uw gassen voldoen aan de (inter-)nationale normen en richtlijnen. We bekijken of uw gassen voldoen aan alle criteria en doen aanbevelingen om te voldoen aan de geldende kwaliteitsnorm.

Inspectie

Inspectie in de metrologie betreft het toetsen of een meetinstrument aan de metrologische wetgeving voldoet.

Kalibratie meetmiddelen

Kalibra is expert op het gebied van verschillende soorten kalibraties. We kunnen u helpen met de kalibratie van uw meetinstrumenten. Zowel losse meetmiddelen kunnen gekalibreerd worden, als vast opgestelde meetmiddelen in het productieproces.

OK & CSA OKé

Patiënten komen in hun meest kwetsbare toestand in uw operatiekamer. Dat schept enorme verantwoordelijkheid. OK OKé is een aanpak voor technisch onderhoud en beheer in operatiekamers.

Detachering

Opgeleide en ervaren Kalibra medewerkers zijn voor korte of langere tijd op afroep beschikbaar. Zelfs enkele dagen per jaar is mogelijk en bent u vaak zelfs goedkoper uit.

Consultancy

Bij het uitvoeren van kalibraties en validaties kan onze consultancy u van dienst zijn als het gaat om advies en begeleiding.

Gasdetectie

Om zeker te zijn dat uw gasdetectoren goed werken is periodieke kalibratie en preventief onderhoud nodig. Naast de kalibratie en het preventieve onderhoud voeren wij ook reparaties uit. Uiteraard met behoud van garantie.

Onderhoud en beheer

Uw installaties moeten doen waar ze voor zijn aangeschaft. Kalibra verzorgt onderhoud en beheer van al uw materieel. Van gereedschap tot koelkast. Professioneel en praktisch.