fbpx
hello.nl@kalibra.nl

OK & CSA OKé: Garantie voor een technisch-veilige en onderhoudsvriendelijke OK en CSA

Contact opnemen

Vragen? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op

Wat is het OK & CSA OKé concept?

Patiënten komen in hun meest kwetsbare toestand in uw operatiekamer. Dat schept enorme verantwoordelijkheid. OK / CSA OKé is een aanpak voor technisch onderhoud, inspecties en beheer in OK’s en CSA’s, die de technische veiligheid garandeert.

Het garandeert een onderhoudsvriendelijke OK / CSA

Het is erop gebaseerd dat we al het jaarlijkse onderhoud door uzelf, derden, of ons geclusterd uitvoeren om zo ongepland onderhoud te minimaliseren. Hiermee verkrijgen we meer efficiëntie in de uitvoering van dit onderhoud, waardoor de uptime van de OK/CSA omhoog gaat. 

De rapportage en bevindingen van al het uitgevoerde onderhoud verzamelen we en toetsen we tegen de vooraf afgesproken toleranties, waarmee de faciliteit weer aantoonbaar veilig kan worden vrijgegeven.

 

Voorbeelden van aandachtsgebieden die onder het concept kunnen vallen zijn:

 • Luchtbehandeling
 • Licht
 • Water (legionella)
 • Medische gassen
 • Mechanisch onderhoud
 • Elektrische veiligheid medische ruimte
 • Elektrische veiligheid pendel
 • Noodstroom
 • Brandveiligheid
 • Toegangstechniek
 • Bouwkundig

Binnen een ziekenhuis zijn de OK en de CSA belangrijke schakels in het proces met betrekking tot het leveren van de juiste zorg aan de patiënt. 

 

Benieuwd of we voor uw afdeling iets kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag.  

Bij ons bent u aan het juiste adres voor de jaarlijkse kalibratie en validatie van alle technische apparatuur in de OK en de CSA. Ook helpen wij u graag met advies en het beantwoorden van vragen op dit gebied.

 

Daarom kies je voor ons OK / CSA Oké concept:

 • Gebundelde en efficiënte uitvoering van alle jaarlijks benodigde onderhoud en inspecties
 • Minimaal ongepland onderhoud, maximale uptime
 • Alles in één hand, één aanspreekpunt, efficiënt en kostenbesparend
 • Unieke, complete, geclusterde en goed gedocumenteerde rapportage van al het jaarlijks uitgevoerde onderhoud en inspecties in de OK / CSA
 • Kalibratie en validatie uitgevoerd onder ISO17025 accreditatie
 • Totale ontzorging door ons OK / CSA OKé concept
 • Aantoonbare risicobeheersing
 • Borging van kwaliteit toeleveranciers
 • Merkonafhankelijk

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.

Frank Kolen

Accountmanager

Onze diensten

Kalibra specialiseert zich in kalibraties en validatie. Daarnaast doen wij ook inspecties en metrologische keuringen. Wat wij doen:

Kalibreren

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Gereedschap keuren op locatie

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Visualisatie van luchtstroming

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Trainingen

Wij werken branchegericht

IJken

In de IJkwet (nu Metrologiewet) werd de inspectie van meetinstrumenten aangeduid met de term ijken: het vaststellen of het meetmiddel, meetsysteem of referentiemateriaal geheel voldoet aan geldende wettelijke voorschriften.

Valideren

Met het valideren van (bedrijfs-)processen leveren wij u het gedocumenteerde bewijs of kritische ruimten/apparatuur voldoen aan de internationale richtlijnen.

Valideren (medische) gassen

Op zoek naar een expert voor het valideren van (medische) gassen? Wij controleren of uw gassen voldoen aan de (inter-)nationale normen en richtlijnen. We bekijken of uw gassen voldoen aan alle criteria en doen aanbevelingen om te voldoen aan de geldende kwaliteitsnorm.

Inspectie

Inspectie in de metrologie betreft het toetsen of een meetinstrument aan de metrologische wetgeving voldoet.

Kalibratie meetmiddelen

Kalibra is expert op het gebied van verschillende soorten kalibraties. We kunnen u helpen met de kalibratie van uw meetinstrumenten. Zowel losse meetmiddelen kunnen gekalibreerd worden, als vast opgestelde meetmiddelen in het productieproces.

OK & CSA OKé

Patiënten komen in hun meest kwetsbare toestand in uw operatiekamer. Dat schept enorme verantwoordelijkheid. OK OKé is een aanpak voor technisch onderhoud en beheer in operatiekamers.

Detachering

Opgeleide en ervaren Kalibra medewerkers zijn voor korte of langere tijd op afroep beschikbaar. Zelfs enkele dagen per jaar is mogelijk en bent u vaak zelfs goedkoper uit.

Consultancy

Bij het uitvoeren van kalibraties en validaties kan onze consultancy u van dienst zijn als het gaat om advies en begeleiding.

Gasdetectie

Om zeker te zijn dat uw gasdetectoren goed werken is periodieke kalibratie en preventief onderhoud nodig. Naast de kalibratie en het preventieve onderhoud voeren wij ook reparaties uit. Uiteraard met behoud van garantie.

Onderhoud en beheer

Uw installaties moeten doen waar ze voor zijn aangeschaft. Kalibra verzorgt onderhoud en beheer van al uw materieel. Van gereedschap tot koelkast. Professioneel en praktisch.