fbpx
hello.nl@kalibra.nl

Visualisatie van luchtstroming

Offerte aanvragen

Vragen? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op

De visualisatie van luchtstroming is onderdeel van de Contamination Control Strategy (CCS). Het vergt expertise om deze activiteit op de juiste manier uit te voeren. Het probleem is dat veel deeltjes generatoren slecht- of minder geschikt zijn omdat ze een ‘vals beeld’ geven, doordat deze middelen de luchtstroming zelf ook beïnvloeden.

Wanneer je tracer deeltjes (rook) gaat genereren moet je met de volgende punten rekening houden:

  • De snelheid waarmee de deeltjes in de luchtstroom worden gebracht
  • De toegepaste deeltjesgrootte
  • De temperatuur van de gegenereerde deeltjes

Het visualiseren van de luchtstroming doe je zowel tijdens een AT-rest status als in een in-operation status. Hierbij moet je kijken naar de invloed van interventies en het openen en sluiten van deuren van isolatoren en RABS.

Twee methoden voor visualisatie luchtstroming

Methode voor een unidirectional luchtstroom

De beste methode voor het visualiseren van de unidirectional luchtstroom is gebruikmaken van tracerdeeltjes. Deze deeltjes volgen moeiteloos de luchtstroming en zijn over een relatief kort traject goed te volgen en vast te leggen op video.

Offerte aanvragen

Methode voor een turbulente luchtstroom in een ruimte

Wanneer het om een langer traject gaat, bijvoorbeeld voor het visualiseren van de luchtstroming in turbulente ruimten zoals klasse C en D, adviseren wij een veel minder bekende methode. Bij deze methode maak je gebruik van gewichtsloze ballonnen. De gewichtsloze ballonnen zullen in stilstaande lucht niet dalen of stijgen maar perfect stil blijven hangen. Als de lucht in de ruimte in beweging is, dan zal de ballon deze stroming perfect volgen. Met gebruik van deze techniek kan je de luchtstromingsrichting minutenlang volgen en vastleggen op video.

Offerte aanvragen

Kunnen we iets voor jou betekenen op het gebied van luchtstroming visualisatie? Neem geheel vrijblijvend contact op. Dan bespreken we de mogelijkheden.

Martijn Rienks

Vraag vrijblijvend een offerte aan

"*" geeft vereiste velden aan

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan

Laat hieronder je gegevens achter, dan ontvang je binnen 2 werkdagen een offerte.