fbpx
hello.nl@kalibra.nl

Laboratoria

Kalibratie en validatie in het laboratorium

De kwaliteit van uitgevoerde analyses in het laboratorium wordt bepaald door de betrouwbaarheid van metingen en uitvoering van analyseprocessen onder beheerste proces omstandigheden. In het laboratorium is meettechniek essentieel. Door kalibratie van meetmiddelen wordt de juistheid van metingen gewaarborgd. Door validatie van processen worden de condities gewaarborgd, zoals bereiding, verwerking en opslag van producten; een veilige werkomgeving of een schone werkomgeving.

Voor de uitvoering van de werkzaamheden zijn veelal specifieke kwaliteitseisen van toepassing om aan de eisen voor de kwaliteit of veiligheid van een product te voldoen zoals vastgelegd in GMP-normen of de ISO 17025 norm.

De dienstverlening van Kalibra betreft de kalibratie van meetapparatuur en validatie van (meet)processen.

Vraag een offerte aan

Kalibratie meetmiddelen

Kalibra verzorgt in laboratoria de kalibratie van meetinstrumenten, zoals de kalibratie van weegwerktuigen, thermometers, hygrometers, drukmeters en elektrische meetinstrumenten. De werkzaamheden worden op locatie uitgevoerd, zoveel mogelijk in de gebruikssituatie. Voorbeelden van kalibraties zijn:

  • Weegwerktuigen voor het nauwkeurig afwegen van het product
  • Hygrometers voor het meten van luchtvochtigheid in een klimaatkast
  • Frequentiemeters bij roerder
  • Drukmeters bij procesbereiding
  • Flowmeters bij toevoer van vloeistoffen in een product
  • Thermometers in vriezers; koelkasten, stoven of ovens.

Kalibra kan ten aanzien van deze werkzaamheden u ook van dienst zijn met consultancy.

Validatie ruimte voor beheer omgevingscondities

Kalibra verzorgt in laboratoria de validatie van ruimten met beheerste omgevingscondities, zoals de validatie van cleanrooms of geklimatiseerde ruimten. De werkzaamheden worden altijd op locatie verzorgd, in de gebruikssituatie. Voorbeelden van te valideren ruimten zijn:

  • Cleanrooms voor het waarborgen van een schone werkomgeving
  • LAF kasten, zuurkasten en microbiologische veiligheidsbanken
  • CO2 incubatoren
  • Vriezers, koelkasten, stoven of ovens

Ook hierbij kan Kalibra u van dienst zijn met consultancy.

Meer info

Kalibratie en validatie door Kalibra

Kalibra heeft de dienstverlening zowel voor de kalibratie van meetinstrumenten als voor de validatie van ruimten een ISO 17025 geaccrediteerd kwaliteitssysteem operationeel. Kalibra is dan ook een gekwalificeerd toeleverancier voor ISO 17025 geaccrediteerde laboratoria. Medewerkers zijn gekwalificeerd om in GMP-omgevingen te werken.

Meerdere werkzaamheden kunnen aansluitend verzorgd worden, waardoor het aantal toeleveranciers voor de verschillende werkzaamheden beperkt blijft.

Kalibra is geen leverancier van apparatuur. Hierdoor is objectiviteit bij de metingen en dienstverlening gewaarborgd.

Klanten waar we trots op zijn

Wij werken o.a. voor:

eurofins logo
kiwa logo
rivm logo

Diensten

Kalibra specialiseert zich in kalibraties en validatie. Daarnaast verzorgen wij ook inspecties en metrologische keuringen. Wat wij doen:

Kalibreren

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

IJken

In de IJkwet (nu Metrologiewet) werd de inspectie van meetinstrumenten aangeduid met de term ijken: het vaststellen of het meetmiddel, meetsysteem of referentiemateriaal geheel voldoet aan geldende wettelijke voorschriften.

Valideren

Met het valideren van (bedrijfs-)processen leveren wij u het gedocumenteerde bewijs of kritische ruimten/apparatuur voldoen aan de internationale richtlijnen.

Inspectie

Inspectie in de metrologie betreft het toetsen of een meetinstrument aan de metrologische wetgeving voldoet.

Kalibratie meetmiddelen

Kalibra is expert op het gebied van verschillende soorten kalibraties. We kunnen u helpen met de kalibratie van uw meetinstrumenten. Zowel losse meetmiddelen kunnen gekalibreerd worden, als vast opgestelde meetmiddelen in het productieproces.

OK & CSA OKé

Patiënten komen in hun meest kwetsbare toestand in uw operatiekamer. Dat schept enorme verantwoordelijkheid. OK OKé is een aanpak voor technisch onderhoud en beheer in operatiekamers.

Detachering

Opgeleide en ervaren Kalibra medewerkers zijn voor korte of langere tijd op afroep beschikbaar. Zelfs enkele dagen per jaar is mogelijk en bent u vaak zelfs goedkoper uit.

Consultancy

Bij het uitvoeren van kalibraties en validaties kan onze consultancy u van dienst zijn als het gaat om advies en begeleiding.

Gasdetectie

Kalibra is geautoriseerd verkoop- en servicepunt van kwikdampmeters van Arizona Instruments (AZI). Ook voor de verhuur en de aanschaf van kwikdampmeters kunt u bij ons terecht.

Onderhoud en beheer

Uw installaties moeten doen waar ze voor zijn aangeschaft. Kalibra verzorgt onderhoud en beheer van al uw materieel. Van gereedschap tot koelkast. Professioneel en praktisch.