fbpx
hello.nl@kalibra.nl

Kalibreren: uw kwaliteitsbeheer op orde

Contact opnemen Bekijk de voordelen van Kalibra

Vragen? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op

Bianca Nelissen

Accountmanager

0616037045 bianca.nelissen@kalibra.nl

Wat is kalibreren?

Kalibreren is het vergelijken van de gemeten waarde van een meetmiddel met de werkelijke waarde, gemeten met een referentie meetmiddel, om de afwijking vast te stellen.

De gemeten afwijking toetsen we aan de tolerantie, waarmee de betrouwbaarheid van het meetmiddel kan worden beoordeeld.

Waarom is kalibreren belangrijk?

Naast dat u moet voldoen aan eisen uit kwaliteitsnormen, is kalibreren belangrijk omdat u zeker wilt weten dat alle kritische apparatuur in het bedrijfsproces betrouwbaar meet.  

Wanneer apparatuur niet betrouwbaar meet kan dit namelijk leiden tot faalkosten, discussies rondom hoeveelheden of twijfels rondom veiligheid. 

Wij hebben veel expertise en ervaring met kalibraties en nemen uw zorgen uit handen. Ons kwaliteitssysteem is conform aan de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025. Zo zorgen wij ervoor dat u uw kwaliteitsbeheer op orde heeft. 

Wij zijn door de Raad voor Accreditatie geaccrediteerd om kalibraties uit te voeren. Daarom zijn wij bevoegd om kalibraties uit te voeren met afgifte van certificaten voorzien van een accreditatie logo. Lees hier meer over accreditaties

Wij zijn gespecialiseerd in de volgende kalibraties

Wij zijn gespecialiseerd in de volgende kalibraties

Hoe vaak moet u instrumenten kalibreren?

Hoe vaak u meetinstrumenten laat kalibreren hangt af van: 

  •   Toepassing van het instrument 
  •   Frequentie van het gebruik  
  •   Gewenste nauwkeurigheid

Het uitgangspunt is veelal jaarlijkse kalibratie, maar afhankelijk van de hierboven genoemde factoren kan de kalibratie-interval groter of juist kleiner zijn.

Benieuwd wanneer u weer kalibraties uit moet voeren? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag. 

 

Kalibratie op locatie

Proceskalibraties zijn kalibraties van vast opgestelde meetmiddelen. Hiervoor komen we bij u op locatie en voeren we onze werkzaamheden uit tijdens product-stops of zelfs tijdens productie. Deze kalibraties kosten niet veel tijd of moeite voor uw organisatie. 

Voor losse meetinstrumenten kan de kalibratie ook verzorgd worden op locatie. Wij maken dan gebruik van mobiele meetkamers of een werkplaats van u. Het is ook altijd mogelijk om meetmiddelen te laten kalibreren in onze meetkamer in Roden. Lees hier meer over de mogelijkheden om losse meetmiddelen te kalibreren

Wanneer na de kalibratie blijkt dat de afwijking buiten de tolerantie valt is er de mogelijkheid om dit te corrigeren door middel van justeren

 

Kunnen we ook bij u langskomen om te kalibreren? Vraag dan een offerte aan.

 

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.

Bianca Nelissen

Accountmanager

Kalibra is branchegericht

De manier waarop Kalibra te werk gaat is branchegericht. Ieder branche is anders en vraagt om een andere aanpak. Klik hieronder op uw branche voor meer informatie.

Voedingsindustrie

Bij het produceren van voedingsproducten staat kwaliteit voorop. Welke producten u ook produceert, voedselveiligheid is altijd van groot belang.

Zorg

Wilt u controleren of de ruimtes en apparatuur van uw zorginstelling voldoen aan de kwaliteitseisen? Kalibra kalibreert en valideert de kritische meetmiddelen en meetprocessen in ziekenhuizen.

(Bio)Farmacie

Ontwikkelt of produceert u (nieuwe) medicijnen? Dan spelen nauwkeurigheid en omgevingscondities van de meetresultaten een grote rol voor de betrouwbaarheid van het eindproduct.

Laboratoria

Beheerste proces omstandigheden zijn bepalend voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van metingen en analyses in het laboratorium. Door kalibratie van meetmiddelen wordt de juistheid van metingen gewaarborgd. Door validatie van processen worden de condities gewaarborgd, zoals bereiding, verwerking en opslag van producten; een veilige of schone werkomgeving.

Proces- en petrochemie

Kalibra helpt u met de kwaliteits- en veiligheidsborging van uw installaties en meetinstrumenten volgens uw bedrijfseigen regels en geldende regelgeving.

Koeltechniek

De kwaliteit van meetapparatuur en gereedschappen bij het onderhoud en reparaties van koelinstallaties is essentieel om de onderhoudsstatus van de installatie te waarborgen.

Energie

Kalibra heeft veel ervaring met kalibraties en inspecties tijdens productiestops in de energiesector. Wij bieden totaaloplossingen voor veiligheid, kwaliteit en efficiëntie.

Beton centrales

De kwaliteit van beton wordt bepaald door de samenstelling van het product uit de verschillende grondstoffen. Bij de samenstelling van beton is een juiste weging van de hoeveelheden grondstoffen dan ook essentieel.

Garages

Service en reparaties aan (vracht)auto’s veilig en betrouwbaar uitvoeren? Dan moet u kunnen vertrouwen op uw (meet)apparatuur en gereedschap.

Metaal en kunststof

Kwaliteit en veiligheid in de metaal- en kunststofindustrie luisteren uiterst nauw. Kalibra helpt u met de kwaliteits- en veiligheidsborging van uw installaties en meetinstrumenten.