fbpx
hello.nl@kalibra.nl

Garages: kalibratie en keuring meetmiddelen

Offerte aanvragen

Vragen? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.

Bianca Nelissen

Accountmanager

0616037045 bianca.nelissen@kalibra.nl

Kalibratie en keuring garage

Wij kalibreren en keuren zowel uw meet- als arbeidsmiddelen. Hierbij controleren we of de middelen aan de specifieke eisen van kwaliteit en veiligheid voldoen. De eisen die vastliggen in de APK-regelgeving, ISO 9000 normen en merk gebonden specifieke criteria.

Wanneer uit de kalibratie blijkt dat een meetmiddel afwijkt kunnen wij deze gelijk corrigeren, waardoor u er direct na de kalibratie weer mee aan de slag kunt.

Wij onderscheiden ons door het uitvoeren van kalibraties onder accreditatie. Wij werken geheel conform de internationaal erkende norm ISO 17025 voor kwaliteitsborging bij kalibratie instellingen.

Tijdsbesparing door werkzaamheden op locatie

Wij verzorgen de werkzaamheden bij u op locatie. Hier hebben wij meerdere mobiele meetkamers voor beschikbaar.

Binnen een halve tot een hele werkdag kalibreren wij alle meetmiddelen en keuren we alle arbeidsmiddelen.

Door deze werkzaamheden te combineren blijft voor u het aantal toeleveranciers beperkt.

Kalibratie van zowel APK als reguliere meetmiddelen

In garage werkplaatsen zijn er twee typen te keuren meetmiddelen:

1. Meetmiddelen voor de APK

Deze meetmiddelen zoals remtestbanken, uitlaatgastesters en roetmeters, dien je regelmatig te laten keuren door een erkend onderzoeksgerechtigde leverancier.

2. Reguliere meetmiddelen

Reguliere meetmiddelen kun je laten kalibreren door een gekwalificeerde kalibratie instelling.

Om u zoveel mogelijk te ontzorgen in de keuring van beide typen meetmiddelen zijn wij een samenwerking aangegaan met Explora Werkplaatsinrichting. Explora is de erkend onderzoeksgerechtigde leverancier van werkplaatsapparatuur en kan uw APK-meetmiddelen keuren.

Wij komen samen naar de afspraak, zodat u maar één dag uw werkplaats en meetmiddelen beschikbaar hoeft te stellen. Deze afspraak kunt u bij ons plannen.

Meetmiddelen die wij kalibreren

Wij kalibreren onder andere de volgende meetinstrumenten in autowerkplaatsen:

  • Momentsleutels
  • Drukmeters
  • Elektrische meetmiddelen
  • Geometrische meetinstrumenten
  • Thermometers
  • Koplampafstelapparaten en koplampafstelvloeren
Keuren van elektrisch gereedschap op locatie

Keuring arbeidsmiddelen

Naast de kalibratie van meetmiddelen verzorgen wij onder andere ook de keuring van de volgende arbeidsmiddelen:

  • Elektrisch handgereedschap (volgens de norm NEN 3140)
  • Draagbaar klimmaterieel (volgens de norm NEN 2484)

Klanten waar we trots op zijn

Wij werken o.a. voor:

vw logo
mercedes logo
citroen logo

Hoe ziet een afspraak eruit?

1.

Wilt u graag een kalibratie afspraak plannen? Doe dit dan 3 tot 4 weken van tevoren. Zo past het zeker in de planning. Mocht een afspraak op kortere termijn gewenst zijn, kunnen wij altijd kijken naar de mogelijkheden. Bent u al klant? Dan benaderen wij u tijdig als u een nieuw certificaat nodig heeft.

2.

Als u al klant bent ontvangt u de meest recente lijst met de te kalibreren meetmiddelen. Deze lijst kunt u dan aanpassen of bevestigen. Hebben wij geen lijst met meetmiddelen dan vragen wij u ons deze aan te leveren.

3.

Een week voor de afspraak ontvangt u via de mail een herinnering en geven we aan hoeveel medewerkers u kunt verwachten.

4.

Zorg de dag voordat we langskomen dat de meetmiddelen schoon en werkend klaarliggen.

5.

Reserveer 3 parkeerplaatsen en regel 230 volt aansluitingen voor ons mobiele laboratorium.

6.

Wij kalibreren alles wat is afgesproken. Staat een enkel middel niet op lijst, dan kunnen wij deze vaak alsnog meenemen. Staan er meerdere middelen niet op de lijst, en wilt u deze wel laten kalibreren? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

7.

Direct aan het einde van de afspraak ontvangt u het certificaat. De factuur ontvangt u uiterlijk een week na de afspraak via de mail.

Offerte aanvragen

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.

Bianca Nelissen

Accountmanager

Onze diensten

Kalibra specialiseert zich in kalibraties en validatie. Daarnaast verzorgen wij ook inspecties en metrologische keuringen. Wat wij doen:

Kalibreren

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Gereedschap keuren op locatie

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Visualisatie van luchtstroming

Kalibra is gespecialiseerd in het uitvoeren van kalibraties en neemt graag de zorgen uit handen. Wij werken geheel conform de internationaal erkende kalibratienorm ISO 17025, zijn snel en nauwkeurig.

Trainingen

Wij werken branchegericht

IJken

In de IJkwet (nu Metrologiewet) werd de inspectie van meetinstrumenten aangeduid met de term ijken: het vaststellen of het meetmiddel, meetsysteem of referentiemateriaal geheel voldoet aan geldende wettelijke voorschriften.

Valideren

Met het valideren van (bedrijfs-)processen leveren wij u het gedocumenteerde bewijs of kritische ruimten/apparatuur voldoen aan de internationale richtlijnen.

Valideren (medische) gassen

Op zoek naar een expert voor het valideren van (medische) gassen? Wij controleren of uw gassen voldoen aan de (inter-)nationale normen en richtlijnen. We bekijken of uw gassen voldoen aan alle criteria en doen aanbevelingen om te voldoen aan de geldende kwaliteitsnorm.

Inspectie

Inspectie in de metrologie betreft het toetsen of een meetinstrument aan de metrologische wetgeving voldoet.

Kalibratie meetmiddelen

Kalibra is expert op het gebied van verschillende soorten kalibraties. We kunnen u helpen met de kalibratie van uw meetinstrumenten. Zowel losse meetmiddelen kunnen gekalibreerd worden, als vast opgestelde meetmiddelen in het productieproces.

OK & CSA OKé

Patiënten komen in hun meest kwetsbare toestand in uw operatiekamer. Dat schept enorme verantwoordelijkheid. OK OKé is een aanpak voor technisch onderhoud en beheer in operatiekamers.

Detachering

Opgeleide en ervaren Kalibra medewerkers zijn voor korte of langere tijd op afroep beschikbaar. Zelfs enkele dagen per jaar is mogelijk en bent u vaak zelfs goedkoper uit.

Consultancy

Bij het uitvoeren van kalibraties en validaties kan onze consultancy u van dienst zijn als het gaat om advies en begeleiding.

Gasdetectie

Om zeker te zijn dat uw gasdetectoren goed werken is periodieke kalibratie en preventief onderhoud nodig. Naast de kalibratie en het preventieve onderhoud voeren wij ook reparaties uit. Uiteraard met behoud van garantie.

Onderhoud en beheer

Uw installaties moeten doen waar ze voor zijn aangeschaft. Kalibra verzorgt onderhoud en beheer van al uw materieel. Van gereedschap tot koelkast. Professioneel en praktisch.