fbpx
hello.nl@kalibra.nl

Kwaliteits erkenningen

De erkende kwaliteit van Kalibra

Kwaliteitserkenning en certificaten zijn binnen de branche van kalibratie, validatie en inspectie van essentieel belang. Om constante kwaliteit te leveren, dienen apparatuur, instrumenten en geclassificeerde ruimtes altijd te voldoen aan de nieuwste eisen en normen. Kalibra is toonaangevend en erkend op het gebied van kalibratie, validatie en inspectie door jarenlange ervaring en opgebouwde kennis.

Kwaliteitserkenningen en certificering

Kalibra heeft de onderstaande kwaliteitserkenningen gekregen vanuit officiële instanties:

  • De Notified Body Nr. 0710, voor het uitvoeren van inspecties (verstrekt door het Ministerie van Economische Zaken) voor automatische weegwerktuigen en stationaire vloeistofhoeveelheidsmeters.
  • Erkend keurder niet automatische weegwerktuigen, nr. 3254 (erkend door NMi Certin)
  • Tweede fase van de eerste ijk en de herijk van automatische hoogtemeters (België)

Voor al onze werkzaamheden zoals kalibreren, valideren en inspecteren geeft Kalibra (inter-)nationaal erkende en herleidbare certificaten af. Deze certificaten worden via een multilaterale landenovereenkomst erkend in onder andere de Europese Unie, de Verenigde Staten, Japan en Australië.

VCA* 2017/6.0 KIWA (92 KB)

Kalibra Self Assessment Survey  (1.8 MB)

ISO 17025 Validatie RvA L571 (75.2KB)

ISO 17025 Kalibratie RvA K088 (73.9KB)

ISO 17020 Inspectie RvA I239 (73KB)

ISO 17065 Certificering RvA C689 (73KB)

Erkend Keurder NMi Certin  (576KB)

Automatische hoogtemeters (België) (216KB)

Onze bijbehorende scopes zijn te vinden op de website van de Raad voor Accreditatie (RvA). Klik hier voor de actuele scopes: K088, L571, I239, C689

Hoe kunnen we u verder helpen?

Met specialistische inzet zorgt Kalibra voor een betrouwbare kalibratie, validatie en inspectie van uw meetinstrumenten en processen. Met de kwaliteitserkenning van Kalibra helpen we u graag verder. Neem contact op via de telefoon of vul het contactformulier in.

Kalibra is branchegericht

De manier waarop Kalibra te werk gaat is branchegericht. Ieder branche is anders en vraagt om een andere aanpak. Klik hieronder op uw branche voor meer informatie.

Voedingsindustrie

Bij het produceren van voedingsproducten staat kwaliteit voorop. Welke producten u ook produceert, voedselveiligheid is altijd van groot belang.

Zorg

Wilt u controleren of de ruimtes en apparatuur van uw zorginstelling voldoen aan de kwaliteitseisen? Kalibra kalibreert en valideert de kritische meetmiddelen en meetprocessen in ziekenhuizen.

(Bio)Farmacie

Ontwikkelt of produceert u (nieuwe) medicijnen? Dan spelen nauwkeurigheid en omgevingscondities van de meetresultaten een grote rol voor de betrouwbaarheid van het eindproduct.

Laboratoria

Beheerste proces omstandigheden zijn bepalend voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van metingen en analyses in het laboratorium. Door kalibratie van meetmiddelen wordt de juistheid van metingen gewaarborgd. Door validatie van processen worden de condities gewaarborgd, zoals bereiding, verwerking en opslag van producten; een veilige of schone werkomgeving.

Proces- en petrochemie

Kalibra helpt u met de kwaliteits- en veiligheidsborging van uw installaties en meetinstrumenten volgens uw bedrijfseigen regels en geldende regelgeving.

Koeltechniek

De kwaliteit van meetapparatuur en gereedschappen bij het onderhoud en reparaties van koelinstallaties is essentieel om de onderhoudsstatus van de installatie te waarborgen.

Energie

Kalibra heeft veel ervaring met kalibraties en inspecties tijdens productiestops in de energiesector. Wij bieden totaaloplossingen voor veiligheid, kwaliteit en efficiëntie.

Beton centrales

De kwaliteit van beton wordt bepaald door de samenstelling van het product uit de verschillende grondstoffen. Bij de samenstelling van beton is een juiste weging van de hoeveelheden grondstoffen dan ook essentieel.

Garages

Service en reparaties aan (vracht)auto’s veilig en betrouwbaar uitvoeren? Dan moet u kunnen vertrouwen op uw (meet)apparatuur en gereedschap.

Metaal en kunststof

Kwaliteit en veiligheid in de metaal- en kunststofindustrie luisteren uiterst nauw. Kalibra helpt u met de kwaliteits- en veiligheidsborging van uw installaties en meetinstrumenten.