fbpx
hello.nl@kalibra.nl

RWE

Al meerdere jaren verzorgt Kalibra de kalibraties en keuringen van de arbeids- en meetmiddelen bij alle centrales van RWE. De energiecentrale in Eemshaven is een van de centrales waar Kalibra nauw samenwerkt met RWE.

Kalibra levert!

Al meerdere jaren verzorgt Kalibra de kalibraties en keuringen van de arbeids- en meetmiddelen bij alle centrales van RWE. De energiecentrale in Eemshaven is een van de centrales waar Kalibra nauw samenwerkt met RWE. De centrale is jaren geleden gebouwd en heeft een vermogen van 1600 megawatt, oftewel 1600 miljoen watt. Daarme kunnen maar liefst 2,5 miljoen huishoudens van stroom worden voorzien. De Eemshavencentrale is gebouwd volgens de laatste technieken en inzichten en levert dan ook een hoger gemiddeld rendement als de gemiddelde Nederlandse kolencentrales. RWE heeft hiermee dan ook een centrale in bezit welke behoort tot de schoonste en meest efficiënte in zijn soort.

De klant centraal

Project coördinator Stefan van Beijnen is de spin in het web voor het RWE contract. Hij voert de gesprekken met de opdrachtgever, plant de werkzaamheden en zorgt dat de juiste kalibratiemedewerkers en meetmiddelen worden ingezet. De relatie met RWE is hierbij van essentieel belang. Stefan zegt ‘de relatie is sterk en prettig, we hebben vrijwel dagelijks contact met de afdeling logistiek in Geertruidenberg’. Het devies is ‘de klant staat centraal’. Hierdoor heeft Stefan het mogelijk gemaakt om snel en efficiënt in te spelen op de vragen en verwachtingen van RWE.

RFID systeem

RWE maakt gebruik van RFID (Radio Frequency Identification). Dit maak het mogelijk dat RWE het beheer van onder andere hun meet- en arbeidsmiddelen op een uiterst moderne en efficiente manier kan managen. RWE heeft hierdoor een systeem waarmee men 24/7 kan zien wat de keuringsstatus of locatie van een instrument is. Kalibra heeft vanaf de start een bijdrage geleverd met betrekking tot de mogelijkheden van dit geavanceerde systeem in relatie tot de kalibratie- en keuringswerkzaamheden.

Je zou het systeem kunnen vergelijken met de detectiepoortjes in een warenhuis en de Tag welke bevestigd is aan een product, zodra de Tag het poortje passeert wordt een radiosignaal opgevangen welk gekoppeld is aan het product. Op ieder instrument, hoe klein dan ook, wordt een Tag bevestigd. De Tag wordt gescand met behulp van een tablet. Als gevolg hiervan is het onder andere mogelijk gemaakt de resultaten van de kalibraties en keuringen direct in het systeem van RWE te verwerken.

De door RWE beschikbaar gestelde tablet is door de gehele fabriek offline te gebruiken en wordt aan het einde van de dag gesynchroniseerd. Hierdoor is de keuringsstatus van de middelen direct beschikbaar en aangepast.

In de startfase heeft Kalibra in nauwe samenwerking met de afdeling logistiek ondersteunt met het koppelen van de Tags aan het identificatienummer van het instrument.

Kalibratie en keuringen RWE

Jaarlijks kalibreert en keurt Kalibra ruim 5000 instrumenten en gereedschappen voor RWE. Dit varieert van elektrische gereedschappen tot geavanceerde meetapparatuur en machines. Stefan geeft aan dat het totaal ontzorgen van de opdrachtgever en het van A t/m Z regelen van alle benodigde zaken hem veel voldoening geeft.

De goede communicatie en voorbereiding en een gedreven en professioneel Kalibratieteam heeft tot gevolg dat in slechts enkele weken alle instrumenten op een locatie worden gekeurd en gekalibreerd. Zo wordt onder andere het geavanceerde Mobiele Industrie lab  van Kalibra ingezet waar kalibraties onder Accreditatie (RvA) kunnen worden uitgevoerd.

We mogen dus met trots zeggen dat Kalibra haar energie stopt in energie.

Vraag een offerte aan