fbpx
hello.nl@kalibra.nl

Kalibratie van flowmeters op locatie

Offerte aanvragen

Vragen? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op

Het uitvoeren van fysieke flowkalibraties op locatie is vaak een uitdaging, daarom bieden wij de mogelijkheid om deze kalibraties zo goed en eenvoudig mogelijk op locatie bij onze klanten te kunnen doen.

De referentie set voor de kalibratie van flowmeters bestaat uit referentiemeters, slangen, pomp, koppelingen en buffervaten.

Wij kalibreren flowmeters tot een maximale inhoud van 120m3. Met behulp van een speciale aanhanger rijden wij met deze referentie set naar onze klanten.

Hoe gaat dit proces in zijn werk?

Wij halen de flowmeter los en koppelen deze ter plekke in serie met onze referentiemeter in een meetcircuit. Dit circuit bestaat daarnaast uit een buffervat met water, pomp, verbindingsslangen. Vervolgens pompen we het water rond uit het buffervat. Omdat de te kalibreren flowmeter nog aangesloten zit op het DSC-systeem kunnen wij deze in loop kalibreren.

De voordelen van de kalibratie van flowmeters op locatie

  • U hoeft de apparatuur niet op te sturen, want we kalibreren de flow apparatuur ter plekke en bouwen deze dezelfde dag weer in het productieproces.
  • De kalibratie is fysiek, geen elektronische check
  • Loop kalibratie inclusief uitlezing DCS mogelijk
  • Wij hebben een complete referentie set, waardoor u alleen water en stroom ter beschikking hoeft te stellen.
  • Onze kalibraties zijn merk onafhankelijk en volledig herleidbaar.
  • Wanneer we bij u op locatie komen voor flowkalibraties kunnen we dit direct ook combineren met andere proceskalibraties zoals temperatuur, RV, druk, geleidbaarheid, massa etc.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Neem dan contact op met Frank Kolen via de telefoon +31 15 202 5683, mail of stel uw vraag via ons contactformulier.