fbpx
hello.nl@kalibra.nl

Ontmoet Giovanni

Ontmoet Giovanni

Ik ben Giovanni, 26 jaar, en woon in Barendrecht. Sinds januari 2021 werk ik als kalibratietechnicus bij Kalibra. In mijn vorige baan reisde ik de hele wereld over. Toen mijn werkgebied door corona beperkt werd, miste ik de dynamiek. Bij Kalibra reist ik heel Nederland door en kom ik op bijzondere plekken.

Hoe ben je bij Kalibra terecht gekomen?

In mijn vrije tijd sleutel ik graag met mijn vader aan auto’s. Mijn vader is automonteur, dus de techniek zat er al vroeg in. Ik had niet gedacht dat ik het bij zo’n groot bedrijf als Equans naar mijn zin zou hebben. Maar toen ik twee jaar geleden via LinkedIn werd benaderd, dacht ik: praten kan altijd. Mijn werk bestaat uit het kalibreren van temperatuur-, vocht- en drukopnemers. Simpel gezegd: zorgen dat die meetapparatuur nauwkeurig meet. Veel klanten zitten in de voedingsmiddelen of farmaceutische industrie. Maar we werken ook voor energieleveranciers en bij kerncentrales. Ik zeg altijd: weinig mensen zien wat wij zien. We werken vaak met zo’n twee tot vijf collega’s aan een klus, meestal in een productiestop. De meters zijn immers cruciaal voor de productie bij de klant, maar ook voor onze veiligheid is werken tijdens zo’n stop het beste.

Hoe ervaar je het werken bij Kalibra?

Je moet in dit werk vooral goed het overzicht bewaren en communicatief sterk zijn. Als ik afwijkingen constateer bij de meting, ga ik zelf met de klant in gesprek en bedenk oplossingen. En natuurlijk moet je secuur zijn, want de toleranties luisteren heel nauw. Er is een open cultuur bij Kalibra. Ik spreek mijn manager makkelijk aan. Weliswaar ben ik een van de jongere, maar het klikt ook goed met de oudere collega’s: iedereen helpt elkaar. Er wordt vaak gevraagd hoe het met je gaat en wat je ambities zijn. Voor mij is dat ooit wel een leidinggevende of aansturende functie, bijvoorbeeld als relatiebeheerder. Dan plan je stops in bij klanten. Nu krijg ik vooral nog veel energie als we met een team de klant tevreden hebben gesteld. Daar hoort soms samen een lolletje maken ook bij. Zoek je een dynamische baan met volop doorgroeimogelijkheden, waar je veel mag zien en meemaken met veel werkplezier, dan zit je bij Kalibra zeker goed.

Ook aan de slag bij Kalibra? Bekijk onze vacatures

Meer weten over werken bij Kalibra? Neem contact met ons op.

Dick de Waard