fbpx
hello.nl@kalibra.nl

Klantcase uniQure

uniQure

uniQure is een bedrijf gespecialiseerd in gen therapie. Ze ontwikkelen gen therapieën met behulp van een innovatief en modulair technologieplatform, inclusief een eigen, kosteneffectieve productieproces. Ze werken samen met zorgverleners om patienten met genetische aandoeningen te behandelen.

De uitdaging van uniQure

Medio 2016 werd Kalibra benaderd door uniQure. uniQure zocht een partner die in het kader van de toenemende kwaliteitseisen kon zorgen voor het beheer, kalibratie en validatie van haar laboratorium equipment en cleanrooms. Tevens zou deze partner uniQure moeten ondersteunen bij de geplande verhuizing.

De wensen en eisen die uniQure had met betrekking tot deze dienstverlening waren als volgt:

  • Snel kunnen starten op detacheringsbasis, zodat achterstanden weggewerkt konden worden
  • Doel daarbij was inzetten op een lange termijn relatie oftewel partnership
  • De volledige ontzorging op gebied van beheer, kalibratie en validatie van laboratorium equipment en cleanrooms, inclusief het inhuren en begeleiden van externe firma’s
  • Deskundigheid en kennis op het gebied van onder andere farmacie en GMP
  • Goede communicatie en fysieke aanwezigheid bij uniQure op locatie
  • Mogelijkheden voor inzetten extra capaciteit en gegarandeerde vervanging bij afwezigheid en/of ziekte

Waarom Kalibra

Op basis van de wensen en eisen van uniQure is Kalibra in september 2016 gestart met een inzetten van een gedetacheerde Kalibra specialist bij uniQure. Tevens is in de aanloop naar 2017 een contract opgesteld zodat Kalibra vanaf 1 januari 2017 het volledige beheer over kon nemen, inclusief inhuren en begeleiden van externe firma’s.

Na de eerste aanloopperiode is Kalibra in 2017 gestart met het beheren, kalibreren en valideren van het laboratorium equipment. Daarnaast heeft Kalibra de verhuizing van equipment begeleid, de initiële validaties verzorgt en een extra consultant ingezet die adviseerde bij de verbouwing. Hierbij ging het onder andere over het opstellen van protocollen en uitvoeren van commissioning werkzaamheden. Het streven was dan ook volledige ontzorging.

De hieropvolgende jaren heeft Kalibra op basis van de periodieke evaluaties de dienstverlening verder geoptimaliseerd. Naast de vaste gedetacheerde specialist bij uniQure, wordt met enige regelmaat extra capaciteit ingezet.

Vraag een offerte aan

Resultaat van de samenwerking

Het ontzorgen van uniQure door het inzetten van de juiste specialisten, deskundigheid en goede communicatie heeft geleid tot een volwaardig partnership tussen uniQure en Kalibra. Dit partnership vormt de basis om ook de komende jaren te zorgen dat de dienstverlening van Kalibra blijft aansluiten bij de veranderende wensen en eisen van uniQure in deze dynamische branche.